dilluns, 19 de desembre de 2016

MARATÓ TV3 2016

Aquest any, la Fundació “La Marató de TV3” fa 25 anys*. Per aquesta ocasió ha decidit fer la campanya sobre l’ ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

Per això, i amb la intenció de informar-nos i sensibilitzar-nos amb la causa, el passat divendres 25 de novembre, un estudiant de 6è any de medicina va venir a l’escola a fernos una xerrada. Aquesta ens va proporcionar una visió completa sobre les malalties esmentades; des dels conceptes mèdics i els relacionats amb la recerca fins al testimoni directe de persones que les pateixen.

La xerrada incloïa una explicació del funcionament de La Marató. Aquesta tindrà lloc el proper 18 de desembre i s’espera recaptar diners mitjançant els donatius que es rebran. Pots fer la teva aportació per telèfon, per via telemàtica o participant en les activitats organitzades.

 Després de cada edició de La Marató, al mes de febrer, la Fundació obre una convocatòria pública de projectes de recerca que optaran a ser finançats amb els fons recaptats pel programa.

Des del 1992 i fins al 2013, La Marató ha finançat un total de 723 projectes de recerca biomèdica, tot destinant-hi 125.652.645€, xifra que situa la Fundació en una de les principals fonts de finançament de la recerca biomèdica a Catalunya.

La xerrada em va semblar molt interessant i trobo que el noi encarregat de fer-la va saber transmetre’ns correctament la informació important. Vaig aprendre diverses coses, com els tipus d’ictus que hi ha o com detectar si algú n’està patint un. En conclusió crec que aquesta petita conferència hauria de fer-se als màxims centres possibles per conscienciar als nens i nenes de la importància de portar una vida sana per poder prevenir tot tipus de malalties.

 *Va ser creada el 1996 per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals amb la missió de fomentar i promoure la recerca biomèdica d'excel·lència, així com la sensibilització social sobre les malalties que es tracten al programa televisiu la Marató de TV3, mitjançant campanyes de participació ciutadana i actes de difusió i educació. Per a més informació o per fer el teu donatiu: http://www.ccma.cat/tv3/marato/

Alejandra González 1er BATX A

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada